“Хотіли затягнути ветерана, щоб ніхто не докопався”. Терен відмовився від роботи з Кухарем та Стояновим, які за кордоном танцюють під Чайковського.

За словами Терена, у липні 2023 року він виступив на сцені театру в Каліфорнії (США) разом із артистами української балетної трупи The United Ukrainian Ballet із Нідерландів. Після успішної прем'єри він отримав пропозицію від Кухар та Стоянова, які представляють компанію Grande Kiev Ballet.

“Саша Стоянов та Катя Кухар ставлять одну з українських вистав. Запрошували мене бути частиною одного з номерів. Ми довго все узгоджували, узгодили. Вони мені все добре розрекламували. І потім мій друг Олексій (з Об'єднаного українського балету“ГОРДОН”) скидає мені їхню програму на тур. У них там український прапор, все добре, і потім – “Лускунчик” [российского композитора Петра Чайковского], ще щось. Коротше, стандартний балет. Я такий: “Стоп, зачекайте! Ви не говорили, що не будете це танцювати?” – Розповів Терен.

Він зазначив, що Кухар та Стоянов “їздять за кордоном і заробляють на балетних постановках російських композиторів чималі гроші, захищаючись при цьому українським прапором, на кшталт підтримують Україну”.

“І ще хотіли затягнути ветерана, щоб зовсім закрити гештальт, щоб ніхто не докопав”, – додав він.

Розповівши про це, Терен також звернувся до Стоянова та Кухаря.

“Саша Стоянов та Катя Кухар, як я радий, що я з вами не працюю”, – сказав він.




Контекст

Кухар та Стоянов виїхала за кордон до початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну. Подружжя гастролює за кордоном. У репертуарі артистів компанії Grande Kiev Ballet, створеної Стояновим, крім “Лускунчика”, є ще кілька російських постановок на музику Чайковського, серед яких “Лебедине озеро” та “Спляча красуня”.

У грудні 2023 року експертна комісія Інституту національної пам'яті дійшла висновку, що використання прізвища Чайковського у назві Національної музичної академії у Києві є частиною російської пропаганди.

До повномасштабної війни Терен працював баристою у Києві. У перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну добровольцем приєднався до батальйону “Карпатська Січ”. У травні 2022-го під час боїв у Харківській області отримав тяжке поранення та втратив обидві ноги. Після протезування та реабілітації у США запустив YouTube-проект “Відвал ніг або All інклюзів”, у якому досліджує українські міста на безбар'єрність.

Previous post США: Байден підтримав новий проєкт фінансування допомоги Україні – новини LB.ua
Next post Системи Patriot для України – де можна взяти більше систем ППО для ЗСУ