На Венеційській бієнале відкрився український павільйон з проєктом “Плетіння сіток”

У Венеції на міжнародній виставці сучасного мистецтва відбулося відкриття Українського павільйону. Цьогоріч від України представили проєкт “Плетіння сіток”.

“Плетіння сіток” – це групова виставка під кураторством Вікторії Бавикіної та Максима Горбацького, що відштовхується від практики колективного плетіння маскувальної сітки як метафори спільних горизонтальних дій.

Тема цьогорічної Венеційської бієнале – “Іноземці скрізь” – зачіпає універсальні для суспільств світу питання про інакшість та співіснування різноманітностей. Суголосно з загальною темою виставки, проєкт українського павільйону зачіпає теми інакшості через персональні досвіди війни, еміграції та асиміляції в нових суспільствах та трансформації мови під тиском насилля.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів комісар національного павільйону, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

“Українців цього року на Бієнале у Венеції безпрецендентна кількість. Оскільки крім офіційного павільйону держави, також Польща фактично віддала свій павільйон українським митцям. Тому зранку презентувався цей павільйон теж українцями.

Також у павільйоні, який належить ЮНЕСКО, є спільна виставка “Митці під загрозою”, де також є українці. І в паралельній програмі ще один український павільйон, тому фактично чотири….

Проект “Плетіння сіток”  це також певний символ обрання. Як об’єднання українців у символічній дії в горизонтальній співпраці, так і об’єднання світового співтовариства у підтримці України. Ми мали дуже гарні відгуки від іноземних делегацій, які приходили сюди ще до офіційного відкриття, маємо гарні відгуки в пресі”, – розповів Тарас Шевченко.

Previous post Аргентина подала заявку на приєднання до НАТО — хоче стати глобальним партнером
Next post Справа Гринкевичів: Суд зняв арешт із частини майна – новини на LB.ua