“Євробачення 2024”. Організатори змінили правила жеребкування фіналістів. Тепер доля 13 учасників залежить від рішення продюсерів

Згідно з новими правилами, під час жеребкування учасникам гранд-фіналу буде запропоновано не два варіанти, як раніше, а три – організатори конкурсу запровадили нову категорію “Вибір продюсера”. Це означає, що ті фіналісти, яким дістанеться ця картка, виступатимуть у тій частині фіналу, де вирішать продюсери конкурсу. Загалом таких карток буде 13 із 25. Інші 12 карток розподілятимуть місця фіналістів у першій чи другій частині гранд-фіналу.

Організатори шоу, зазначається у публікації, вважають, що такі зміни дозволять зробити шоу більш захоплюючим та несподіваним.

“Йдеться про те, щоб створити найкраще телевізійне шоу і дати всім артистам шанс проявити себе. Вибір продюсера надасть мені гнучкості та створить можливість сформувати ще більш захоплюючий фінал”, – заявив продюсер “Євробачення 2024” Крістер Бйоркман.

Як проходитиме жеребкування

Першими тягтимуть картки представники великої п'ятірки під час другої репетиції 4 травня. Переможці першого півфіналу візьмуть участь у жеребкуванні після шоу – 7 травня. Переможці другого півфіналу після шоу 9 травня. Порядок виступів артистів у гранд-фіналі стане відомим уранці 10 травня.

Контекст

Гранд-фінал пісенного конкурсу “Євробачення 2024” пройде 11 травня у шведському місті Мальме. Півфінали заплановані на 7 та 9 травня. Це втретє, коли конкурс проходитиме у Мальмі. Раніше “Євробачення” проходило у цьому місті у 1992-му та 2013 році.

25 січня від участі у конкурсі відмовилася Румунія. Таким чином, у Євробаченні 2024 візьмуть участь представники 37 країн. Україну на конкурсі представлять alyona alyona та Jerry Heil із дуетною піснею Teresa & Maria. Вони виступлять у першому півфіналі під п'ятим номером.

Previous post Ізраїль атакував Іран 19.04, бив по радіолокатору системи ППО біля ядерного об’єкту
Next post Що робити, куди звертатися якщо зірвали пломбу на лічильнику води