“Потрібно, щоб кожна людина вирішувала, воювати чи ні”. Скрипка висловився про мобілізацію та розповів про своїх синів

“Незважаючи на те, які закони кожна людина сама для себе вирішує, у нас демократичне суспільство”, – сказав Скрипка.

Він наголосив, що є музиканти, як його гітарист, який вирушив на передову з першого дня, і не може концертувати, а є музиканти, які волонтерять та їздять на передову з концертами. Скрипка зазначив, що йому скоро виповниться 60 років, і він може вирішувати, чи їхати “на передок”. У нього є маленькі діти, і вони теж вирішуватимуть, чи йти на передову.

“Я вважаю, потрібно, щоб кожна людина вирішувала, воювати чи ні”, – наголосив музикант.

За словами Скрипки, виловлювати людей неправильно, але має бути “розумна пропаганда”. Він зазначив, що у сім'ї обговорювалася тема евакуації з України.

“У нас розмова була о 4.30 ранку 24 лютого 2022 року, їхати за кордон, чи не їхати. Ця розмова тривала 15 хвилин. Моя сім'я сказала: “Ми все залишаємось у Києві, і будемо тут”. Ми з моїми синами волонтерили, робили блокпости, зараз мої хлопчики навчаються, а як буде далі – побачимо”, – сказав Скрипка.

Так, це питання сім'я порушувала ще на початку повномасштабного вторгнення. Тоді вони зрозуміли, що залишатимуться у Києві та допомагатимуть українським захисникам зупиняти ворога будь-якими зусиллями. Зокрема, за словами Скрипки, разом із синами вони багато волонтерували. Наразі двоє хлопців навчаються, тому Олег ще не дає чітких прогнозів.

Контекст

Скрипка є волонтером і їздить із концертами на передову, де виступає для українських військових.

У співака четверо дітей від його другої дружини Наталії Сідь. Це Роман (2005), Устим (2007), Олеся (2010), Зоряна (2012).

Previous post студенти проходитимуть базову військову підготовку – що відомо — Укрaїнa
Next post Норвегія приднається до ініціативи з забезпечення України додатковими засобами ППО