Після смерті мами, а потім і аб'юзивних стосунків із хлопцем мені самій знадобилася психологічна допомога

Про захоплення психологією

“Психологією я почала цікавитися років у 20. Читала різні книги, які знаходила в бібліотеці чи радили друзі. Щоправда, такого вибору літератури для широкого кола читача, як зараз, не було. Не було такого розмаїття матеріалів, онлайн-лекцій, уроків. смерті мами, а потім і аб'юзивних відносин із хлопцем мені самій знадобилася психологічна допомога, і я почала працювати з психотерапевтом у Чернівцях, – розповіла вона. – З ним ми працювали близько двох років, аж до мого переїзду до Києва. терапію з іншим фахівцем і зараз, оглядаючись на досвід, я можу впевнено сказати, що зі спеціалістами мені пощастило.

Про випадки з практики

“Немає конкретної історії, якою б я найбільше пишалася у своїй практиці. Тому що кожен успіх моїх клієнтів – це цеглинка в усвідомлення того, що я займаюся тим, чим треба і що приносить користь іншим. Я пишаюся не своїми успішними кейсами, а людьми , які знаходять у собі рішучість, сміливість і звертаються за допомогою.

За словами психолога, коли пацієнт, який у розпачі та розгубленості звернувся до неї за допомогою з кожною сесією починає знаходити свої внутрішні точки опори та сенс життя, для неї це є найвищою оцінкою.

“Це те, що дає усвідомлення, що я на вірному шляху. Відгуки клієнтів – це окрема історія. Зазвичай стримую сльози, читаючи їх. І це сльози радості та гордості за кожного з них. І за себе”, – звернувся до неї за допомогою міццю. “, – зізналася вона.

Про час, який приділяє роботі психологом

“З початку повномасштабного вторгнення я працюю майже кожен день. Намагаюся залишати вільними вихідні дні, іноді роблю відпочинок на цілий тиждень, щоб теж не вигоріти та відновити сили, проходжу щомісяця супервізію та продовжую вчитися. На безкоштовній платформі Mental Help я працюю один рік та два місяця, за цей час було проведено понад 500 консультацій. Крім платформи також працюю з тими, хто звертається за допомогою”, – розповіла Зорій.

Що таке бути психологом

“Бути психологом – це бути тим, хто супроводжує тебе на шляху до твого “рятівного жилета”. “Рятувальний жилет”, як я його називаю – це набір інструментів, методів, способів, що дозволяють легше і комфортніше адаптуватися в будь-яких життєвих обставинах”, – наголосила вона.

Контекст

Зорій після нападу РФ на Україну працює консультантом на онлайн-платформі Mental Help, яка надає безкоштовну психологічну допомогу.

Раніше психолог розповідала, що робити тим українцям, котрі хочуть повернутися в Україну, але бояться.

Previous post Коли та як садити гарбузи у відкритий ґрунт, коли сіяти за місячним календарем 2024 року
Next post Командувач Нацгвардії: Росія не може окупувати Харків і Запоріжжя – новини ЛБ