Суд скасував вирок за зґвалтування, винесений Ванштейну у 2020 році

Вирок за два епізоди сексуального насильства в 2006-му і 2013 роках, згідно з яким Ванштейн отримав 23 роки в'язниці, був скасований, оскільки, на думку апеляційного суду, суд першої інстанції завдав шкоди Вайнштейну “вопіючими” неправомірними рішеннями, зокрема свідчення за звинуваченнями, які були частиною справи.

Видання зазначає, що рішення апеляційного суду “знов відкриває болючий розділ в історії Америки із сексуальними домаганнями з боку впливових фігур”, оскільки суд призначив новий розгляд, і обвинувачам Вайнштейна “знов доведеться пережити свої травми, виступаючи як свідки”.

Таблоїд Peolpe пише, що Вайнштейн залишиться у в'язниці, тому 16-річний термін, винесений судом у 2023 році за звинуваченням у скоєнні інших сексуальних злочинів.

Контекст

На початку жовтня 2017 року газета The New York Times опублікувала розслідування про сексуальні домагання Вайнштейна щодо акторок та підлеглих, які, за даними видання, тривали протягом кількох десятків років.

24 лютого 2020 року в Нью-Йорку присяжні визнали Вайнштейна винним у злочинних діях сексуального характеру щодо однієї жінки та згвалтування іншої. Звинувачення засноване на свідченнях колишньої асистентки продюсера Міріам (Мімі) Хейлі, яка заявила, що Вайнштейн змусив її до орального сексу в 2006 році, а також на свідченнях актриси Джесіки Манн. Остання стверджувала, що Вайнштейн зґвалтував її у 2013 році.

Про домагання та насильство з боку Вайнштейна загалом заявили понад 80 жінок. Справа режисера дала старт руху #MeToo, у рамках якого жінки в соцмережах розповідали про домагання.

11 березня 2020 року суд на підставі рішення присяжних засудив Вайнштейна до 23 років ув'язнення.

23 лютого 2023 року суд Лос-Анджелеса засудив екс-продюсера до ще 16 років ув'язнення за звинуваченнями у згвалтуванні та сексуальних домаганнях, що сталися у 2013 році.

Previous post Артем Пивоваров засвітив обличчя Klavdia Petrivna і заспівав із нею в дуеті Барабани: відео, фото
Next post Повірка лічильників – як часто проводити та що буде, якщо цього не робити