Секс-скандал в університеті імені Карпенка-Карого. У поліції повідомили результати розслідування

У публікації не називається ім’я викладача, але влітку 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало перевірку публічних заяв колишніх студенток університету, які звинуватили у домаганнях викладача цього університету, українського актора, зірку фільму “У бій ідуть лише “старі” Володимира Талашко.

У Нацполіції наголосили, що до Шевченківського управління поліції міста Києва надходили звернення щодо можливих випадків сексуальних домагань в університеті імені Карпенка-Карого.

Вони були внесені до журналу обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, але після низки перевірок не було встановлено обставин, які “можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення”. У поліції зазначили, що у зв’язку із цим відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Ні Талашко, ні колишні студентки університету поки що не коментували заяви поліції.

контекст:

У серпні 2021 року у Facebook спалахнув скандал, пов’язаний з народним артистом України Талашко – студентки звинуватили 75-річного актора у сексуальних домаганнях.

На ці заяви відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. “Ми ініціюємо службове розслідування, щоб оперативно провести перевірку всіх наведених студентами та випускниками фактів. Подібна поведінка є неприпустимою. Міністерство інформуватиме про ситуацію. Паралельно організуємо можливість для анонімного збору інформації про випадки харассмента у творчій сфері. Реагуватимемо обов’язково: від службових розслідувань притягнення до відповідальності”, – написав він.

Талашко, коментуючи звинувачення у домаганнях, заявив, що “якогось інтимного спілкування” між ним та студентками не було. При цьому артист не заперечував, що запрошував студенток до себе додому для репетицій.

У свою чергу, в університеті заявили, що на час перевірки інформації про можливі сексуальні домагання Талашка буде відсторонено від викладацької діяльності з 1 вересня.

8 вересня Талашко у зґвалтуванні, здійсненому 14 років тому, звинуватила український IT-маркетолог Марія Смирнова. Вона повідомила, що Талашко був другом її батьків. Актор, коментуючи слова Смирнової, заявив, що вперше чує про цей випадок. Смирнова, у свою чергу, заявила, що не звертатиметься до поліції із заявою.

У листопаді стало відомо, що Талашка звільнився.

Previous post Коли Путін помре і коли війна завершиться? Відповів штучний інтелект СhatGPT – новини України, Технології
Next post як війна в Україні об’єднує і розділяє Росію та Китай