“Ці виступи під звуки канонади у Бахмуті особливі”. Вакарчук заспівав у Бахмуті для українських захисників. Відео

“Ці виступи під звуки канонади в Бахмуті особливі. Місто, яке донедавна було одним із найуспішніших у регіоні, – руїна. Адже ми сьогодні боремося не лише за будинки. Ми боремося за свій народ і за цінності, – написав артист. Дякую, хлопці та дівчата з Національної гвардії України, добровольчого формування територіальної громади “Хартія” та всім Силам оборони”.

Про свій візит до Бахмута Вакарчук повідомив 26 січня.



контекст:

Наприкінці серпня 2022 року ЗСУ контролювало 45% території Донецької області. Згодом стало відомо про звільнення нових територій.

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на наступі на лиманському, бахмутському та авдіївському напрямках у Донецькій області та зазнає там значних втрат.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог “фактично по своїх трупах” намагається просуватися вперед.

“Битва за Соледар, за Бахмут, за всю Донецьку та Луганську області триває без перепочинку, без зупинки”, – наголошував президент України Володимир Зеленський 15 січня 2023 року.

24 січня він заявив, що “окупанти вже посилюють тиск на бахмутському, вугледарському та інших напрямках”. 25 січня Череватий офіційно визнав, що українські захисники залишили Соледар. У той же час, як заявили 25 січня в Генштабі ЗСУ, “питання виходу з Бахмута не варте”.

Бахмут, за інформацією голови Донецької ОВ Павла Кириленка на початок січня, зруйновано більш ніж на 60%.

Previous post результати матчів 18 туру – 27, 28, 29 січня — Спорт — tsn.ua
Next post Путін морочить голову, він не хоче миру. Ми говоритимемо з його наступниками — Зеленський – новини України, Політика