Комаровський розповів, чи небезпечно покривати нігті гель-лаком із застосуванням сушіння

Комаровський зазначив, що занепокоєння викликала стаття щодо підвищення ризику виникнення раку, опублікована виданням NPR 26 січня.

У матеріалі заявили, що після опромінення отриманого під час сушіння гель-лаку викликає пошкодження ДНК та соматичні мутації у клітинах ссавців. Під час дослідження впливали на тканини мишей та людей. Вчені виявили пошкодження генів та токсичну поразку, дійшовши висновку, що сушіння здатне викликати рак.

Комаровський зауважив, що результати, представлені дослідженню, мають кілька нюансів, про що повідомили вчені, які проводили досвід.

Так, матеріал був представлений із пробірки, що не може повністю відповідати реальній картині; у матеріалах із пробірки були використані клітини без рогового шару. Також системи in vitro могли нагромаджувати фонові мутації.

“Хочете бути красивими – будьте!” – сказав Комаровський. Він зазначив, що манікюр із застосуванням UV-сушіння робити можна, але бажано використовувати перед цим крем із UV-фільтрами.



контекст:

Комаровський народився 1960 року в Харкові. Закінчив педагогічний факультет Харківського медичного інституту. Кандидат медичних наук.

З 1991 по 2000 рік Комаровський був завідувачем інфекційного відділення Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні. 2006 року відкрив консультативний медичний центр “Клініком” у Харкові.

Previous post США планують заборонити експорт технологій для китайської марки Huawei
Next post Джонсон: Якби Україна була членом НАТО, війни не було б, Альянс помилився з Путіним – новини України, Політика