Організатори “Євробачення 2023” показали логотип конкурсу та назвали його слоган

На сайті конкурсу наголошується, що слоган “демонструє унікальне партнерство між Великобританією, Україною та містом-організатором Ліверпулем”.



Логотип конкурсу є електрокардіограмою із сердець жовтого, блакитного, синього та рожевого кольорів.

За словами організаторів, “барвистий ефект ЕКГ створює ланцюжок сердець, кожне з яких реагує на ритм і звук, щоб проілюструвати колективне серце, що б’ється всіх учасників “Євробачення” і глядачів”.

Логотип був розроблений агентством Superunion у Великій Британії та українською креативною студією Starlight Creative за мотивами прапорів України та Великої Британії.

“Кольори, що використовуються, покликані відобразити радість і різноманітність конкурсу”, йдеться на сайті.



контекст:

“Євробачення 2023” відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої український гурт Kalush Orchestra – зайняв перше місце на “Євробаченні 2022” у Турині (Італія). 17 червня Європейський союз мовлення заявив, що конкурс не може бути проведений в Україні, оскільки в країні триває війна.

Два півфіналу пройдуть 9-го та 11 травня, а фінал конкурсу заплановано на 13 травня.

Участь у півфіналах візьмуть представники 31 країни. У кожному півфіналі буде відібрано по 10 фіналістів. Вони виступлять у фіналі конкурсу разом із учасником з України та представниками “великої п’ятірки” (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори “Євробачення”, представники цих країн виходять у фінал автоматично).

Україну на конкурсі представлятиме український гурт Tvorchi c піснею Heart of Steel.

Previous post “Поставив під сумнів територіальну цілісність України”: у МЗС відповіли на скандальні заяви президента Хорватії
Next post Гетманцев у розпал війни анонсував підвищення податків для ФОП й запровадження касових апаратів