У голові не укладається, що люди вважають, ніби абсолютно всі чоловіки мають бути на передовій / Бульвар Шоубіз

“У мене в голові не вкладається, що досі є люди, які вважають, ніби абсолютно всі чоловіки мають бути на передовій”, – написав він.

Актор назвав критиків “диванними філософами”, які пишуть “будь-яку ху…ту”, не беручи до уваги те, що “людина робить більше, ніж тисячі розумників”.

Як приклад він навів українського хореографа Влада Яму, який після повномасштабного вторгнення РФ до України виїхав разом із сім’єю до США. За словами хореографа, він поки що не планує повертатись до України, допомагаючи за допомогою благодійних заходів наближати перемогу.

“Докопалися до Ями. Полили лайном у найкращих традиціях бездумної біомаси, а те, скільки він там уже організував заходів на підтримку України і скільки грошей зібрав для ЗСУ, мало кого цікавить, – написал Цимбалюк. Справді, краще нехай зі своєю багатотисячною аудиторією стоїть на блокпості та мовчить. Так само воно логічне?”.

Цимбалюк заявив, що медійні чоловіки набагато корисніші на “інформаційно-волонтерській війні”, ніж “у гарячих точках як бойова одиниця”. Актор розповів, що задіяний у більш ніж 10 благодійних зборах, але це мало хто помічає.

За словами Цимбалюка, своєю заявою він “не збирається применшувати героїзм воїнів на передовій”, але його обурює те, що його “по кілька разів на день відправляють у соцмережах воювати”.



контекст:

Президент України Володимир Зеленський оголосив військовий стан та загальну мобілізацію вранці 24 лютого 2022 року, після початку вторгнення російських військ до України.

Рада продовжувала військове становище вже чотири рази: у березні та квітні – на місяць, у травні та серпні – на три. 15 серпня парламент продовжив воєнний стан до 21 листопада. 16 листопада парламент продовжив воєнний стан до 19 лютого 2023 року.

Військовий стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків у віці 18–60 років, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, крім особливо обумовлених винятків. 16 серпня 2023 року президент у відповідь на петицію із закликом зняти заборону на виїзд чоловіків заявив, що це відбудеться лише після закінчення дії військового стану.

Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на військову службу під час мобілізації карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Previous post Шторм Barbara приніс до Ізраїлю сильний вітер, зливи та сніг. Є травмовані – новини на УНН
Next post Історичне рішення: УГКЦ в Україні з 1 вересня переходить на новий календар – новини на УНН