Світоліна та Хазанавічус відвідали Бучу, Ірпінь та зустрілися із Зеленським. Французький режисер став ще одним послом United24

“Оскароносний режисер з відомою тенісисткою та посольством United24 побували у храмі Апостола Андрія Первозванного у Бучі, у зруйнованому російськими снарядами будинку культури в Ірпені, на стадіоні “Чемпіон” та біля будинків із програми “Відновлення України”, йдеться у публікації.



Спортсмен та тенісистка також зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на його офіційному сайті.

“Мішель приєднався до послів [платформы United24] і допомагатиме нам з відновленням. Це наш перший голос United24 у Франції, і я вірю, що цей голос буде сильним”, – Прокоментував зустріч Зеленський.

контекст:

Про приїзд Світоліної, яка є послом United24, стало відомо 6 лютого. Ето перша поїздка спортсменки до України після повномасштабного вторгнення РФ.

Першого дня повномасштабної війни Світоліна підтримала Українузакликавши українців об’єднатися у боротьбі проти російських окупантів

Хазанавічус прибив до України 7 лютого. У січні 2023 року режисер передав на відновлення лікарні, яка частково зруйнована російськими окупантами в Ізюмі Харківської області, 125 тисяч.

United24 – фандрайзингова платформа. Гроші надходять на рахунки Національного банку України, щоб потім спрямовуватися профільним міністерствам. Платформа збирає кошти за трьома напрямками: оборона та розмінування, медицина, відновлення зруйнованих населених пунктів.

Про запуск глобальної платформи United24 зі збирання коштів для України Зеленський оголосив 5 травня. В Офісі президента наголосили, що завдання United24 – стати головним вікном для збирання благодійних пожертв на підтримку України.

За словами Зеленського, станом на 7 лютого завдяки платформі вдалося зібрати $300 млн, які пожертвували на підтримку України “звичайні люди та компанії із понад 100 країн”.

Previous post РФ відправила до Туреччини “рятувальників” на чолі з воєнним злочинцем, якому СБУ оголосила підозру
Next post Відносно ексголови СБУ Баканова завершили службове розслідування – депутати