Болдуїн вимагає відсторонити прокурора після пред’явлення йому звинувачення у вбивстві оператора. У прокуратурі відреагували

Адвокати Болдуїна звернулися до суду після того, як 31 січня окружний прокурор першого судового округу штату Нью-Мексико (США) Мері Кармак-Олтвіс висунула офіційне звинувачення актору за одним пунктом звинувачення у ненавмисному вбивстві оператора Галини Хатчінс на зйомках фільму “Ржавчина”.

Звинувачення також висунуто зброярці фільму Ханне Гутьєррес Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику. Зазначається, що Болдуїна і Гутьєрреса Ріда звинувачуються в ненавмисному вбивстві. Їм загрожує позбавлення волі на п’ять років.

У клопотанні, поданому адвокатами Болдуїна 7 лютого, наголошується, що конституції штату забороняє Ріб бути прокурором та представником законодавчої влади штату – у У листопаді 2022 року її було обрано до Палати представників штату. Захист актора турбується, що суміщення обов’язків може вплинути на його рішення у справі Болдуїна.

Прокуратура назвала клопотання Болдуїна відволіканням уваги від суті судового процесу. Представник офісу Хізер Брюер, повідомляється на сайті, підкреслила, що “Болдуїн та його адвокати можуть використати будь-яку тактику, щоб відволікти увагу від того, що Хатчинс загинула через грубу недбалість і безрозсудне зневагу безпекою на знімальному майданчику “Ржівчини”.

Вона наголосила, що окружний прокурор та спеціальний прокурор будуть “як і раніше зосереджені на доказах та на розгляді цієї справи, щоб справедливість перемогла”.

Болдуїн та Гутьєррес Рід повинні вперше з’явитися в суді 24 лютого через Google Meet. Очікується, що це слухання транслюватиметься на каналі суду на YouTube, наголошується в публікації.

контекст:

Хатчинс народилася в Україні та виросла у Києві. Вона загинула 21 жовтня 2021 року. Також поранення отримав режисер фільму Джоел Соуза. Інцидент стався під час використання Болдуїном револьвера – він випадково вистрілив.

Актор зміг прокоментувати те, що сталося тільки наступного дня, заявивши, що вражений тим, що сталося, але вже 3 грудня в інтерв’ю американському телеканалу ABC сказав, що не натискав на курок, а потім видалив один зі своїх акаунтів у Twitter.

Фільм “Іржа” розповідає історію злочинця на ім’я Харланд Руст, який нещодавно дізнався, що його 13-річного онук звинувачено у випадковому вбивстві. Після цього родичі роблять спробу залишити штат. Перебуваючи в Канзасі та його околицях, двоє втікачів мають знайти спосіб сховатися від американського маршала Вуда Хелма та мисливця за головами Фентона (Проповідника) Ленга.

Previous post Росія спробує наступати на Харківську або Запорізьку область
Next post Мінкульт схвалив демонтаж пам’ятників Ватутіну та Чкалову у Києві, з першим уже працюють – новини України, Політика