Як виростити смачні та ароматні помідори у себе вдома / Бульвар Шоубіз

Найкращі сорти для вирощування будинку

Ідеальним вибором будуть сорти “Краєва”, “Рожева перлина”, “Флорида Петіт”, “Тумблер”, Koralic, “Кімнатна чарівність”, “Бонсай”, “Фітофторостійкий”, “Кімнатне диво”, “Гном”, “Японський карлик” , “Мікрон червоний”, “Мікрон жовтий”, “Вагнер Мірабель” жовтий, “Вагнер Манікюр”, “Маскотка”, “Полум’я Арктики”, “Зелена пелюстка”, “Суперкарлик”, “Невський”, “Суб-Арктик”.

Правила посіву

Відкаліброване вручну насіння висівають у горщики або контейнери на глибину 1 см і з відстанню між насінням 2–4 см. Грунт для посадки готують із трьох частин землі з лісопосадки, двох частин перегною та однієї частини торфу. Корисно додати на цебро суміші одну склянку деревної золи.

Можна взяти звичайну садову землю та додати до неї 25% перегною. Якщо грунт щільний, можна додати трохи піску.

З ґрунту, що вирощується в осінньо-зимовий період, для розсади перегній бажано виключити, оскільки в ньому можуть бути хвороботворні грибки. Після посадки насіння ґрунт поливають і ставлять у тепле місце (але не на підвіконня, оскільки через протяг насіння не зійдуть).

При появі сходів ґрунт можна перемістити на добре освітлене підвіконня.

Полив та пересадка

Поливати кімнатні томати слід теплою водою і тільки коли висохне верхній шар ґрунту. Перезволоження для помідорів є згубним.

При появі 1-2 листя потрібно відібрати найбільш розвинені сходи та пересадити їх у горщики об’ємом 1,5-5 л або пластмасові контейнери з отворами для стоку води. Сіянці заглибити у сім’ядолі. Якщо раптом вони переросли – стебло згорнути кільцем або розподілити в горщику по спіралі. Після пересадки потрібно постукати дном горщика об стіл, щоб ґрунт заповнив усі порожнечі, і рясно полити.

Горщик необхідно обертати кожні 1-2 дні на 180 градусів, щоб рослина виросла рівною. Після того, як з’являються квітки, обертати контейнер не потрібно.

При досягненні томатами висоти 15-20 см потрібно підв’язати їх до кілочків із зовнішнього боку горщика.

При поливі можна додати у воду “Гумісол” або “Зростання-концентрат” у концентрації меншій у 4-5 разів від рекомендованої для підживлення. Можна додавати воду з мулом, якщо в будинку є акваріум. Хороший стимулюючий ефект дає обприскування будь-яким готовим розчином мікроелементів.

Видалення пагонів

Залежно від сорту можна видаляти всі пагони, окрім одного. Після утворення 4-5 кистей верхівку головної втечі фіксують. У слаборослих кімнатних сортів видаляють тільки слабкі пагони, що надмірно загущають.

Більшість сортів дозрівають через 90-100 днів після появи сходу.

Previous post Новий тренд на ринку праці – шукають тих, хто знає ChatGPT, ось які вакансії – новини України, Технології
Next post Україна повернула Росії всіх важкопоранених полонених окупантів