Весняне побілка подових дерев. Садівник розповіла, для чого і як правильно це робити

Навіщо потрібна побілка дерев

За словами експерта, садівники білять дерева для захисту від шкідників та сонячних опіків. Білити дерева експерти рекомендують двічі на рік навесні та восени.

Коли білити навесні

Садівник радить приступати до весняного побілку дерев до настання теплих днів. Перед побілкою стовбури плодових дерев необхідно почистити металевою щіткою. Це зруйнує гнізда комах, які зимували у корі. Залишки кори експерт рекомендує зібрати та утилізувати.

Що використовувати для побілки

Автор блогу рекомендує використовувати для обробки дерев готову фарбу, яка складається з вапняної пасти та глинистих мінералів. На дереві вона утворює незмивне покриття, яке захищає від шкідників.

Щоб приготувати з готової сухої суміші засіб для побілки, автор рекомендує розбавити порошок водою в окремій ємності. Розчин, що вийшов, по консистенції повинен нагадувати сметану.

В якості альтернативи можна використовувати для побілки крейда, вапно або водоемульсійну фарбу.

Як наносити побілку

Захисний шар наноситься на дерево на висоту 25 см від першого розгалуження та на ширину витягнутої руки вздовж лінії росту гілок. Для побілки можна використовувати звичайний малярський пензлик.

Особливу увагу при побілці треба приділяти тій частині дерева, яка знаходиться з південного боку, рекомендує експерт. Це дозволить уникнути сонячних опіків кори.

ВІДЕО

Видео: Сад і садівник / YouTube

Previous post Українізація Грузії — Гарібашвілі заявив, що Київ хоче втягнути його країну у війну проти росії
Next post Поліція Київщини затримала жінку за підозрою у серії отруєнь із загиблим