У ЄС вимагають винятку в енергетичних планах Єврокомісії – ЗМІ

У ЄС вимагають винятку в енергетичних планах Єврокомісії – ЗМІ

Фото: Getty Images

Країни ЄС вимагають винятку в енергетичних планах ЄК

Країни ЄС наразі домагаються винятку у запропонованих Єврокомісією енергетичних обмеженнях.


 


Країни Європейського Союзу вимагають винятку з обмежень, запропонованих в енергетичних планах Європейської комісії. Про це пише Euractiv.


 


Зокрема, Єврокомісія запропонувала обмежити вартість недорогих виробників електроенергії: вітрової, сонячної та атомної – на рівні 180 євро за мегават-годину, і використати добутий дохід на допомогу вразливим споживачам, які мусять миритися зі зростаючими рахунками за електроенергію.


 


Країни ЄС можуть отримати 117 мільярдів євро, якщо обмежать доходи, і водночас збережуть гідний унормований прибуток для виробників відновлюваної та атомної енергетики, вважають у Брюсселі.


 


Але наразі країни ЄС домагаються не допустити застосування запропонованих обмежень, які визначає документ, який підготувала Чехія, що нині є головуючою у ЄС.


 


У документі йдеться, що країни ЄС нарешті зможуть вирішити, чи потрібно “зберегти або ж встановити певну межу на ринкові доходи, добуті із продажу електроенергії, яку вироблено з кам’яного вугілля” і вартість якої перевищує 180 євро/МВт-год.


 


Будь-яка інша альтернатива природному газу, така як біометан, також не повинна підпадати під дію обмеження, наголошується у документі.


 


Виробникам електроенергії, чиї витрати вже обмежені такими заходами, як пільгові тарифи і двосторонні контракти на різницю, також дозволять не дотримуватися правил.


 


 


 

Previous post Папа Римський назвав «божевіллям» думки про використання ядерної зброї
Next post У США виявили рідкісну двоголову змію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *