Представники 50 країн вимагають від РФ залишити ЗАЕС – Енергоатом

Представники 50 країн вимагають від РФ залишити ЗАЕС - Енергоатом

Фото: t.me/energoatom_ua

Учасники генеральної конференції МАГАТЕ виступили із спільною заявою

ЗАЕС має й надалі залишатися приєднаною до української електромережі як частина української енергосистеми.


Представники 50 країн-учасниць Генеральної конференції МАГАТЕ у спільній заяві закликали РФ негайно припинити будь-які втручання на українських атомних майданчиках. Про це повідомляє прес-служба Енергоатому.


“Ризики ядерних інцидентів залишатимуться високими, поки Російська Федерація присутня на майданчику Запорізької АЕС. Станція має і надалі залишатися приєднаною до української електромережі як невіддільна частина української енергетичної системи”, – сказано у заяві.


Крім того, учасники конференції зазначили, що будь-які сфальшовані референдуми, проведені РФ у рамках міжнародно визнаних кордонів України, не матимуть юридичного чи політичного впливу на статус ЗАЕС чи територій навколо неї.


“Ми знову закликаємо РФ негайно припинити всі дії проти ядерних об’єктів в Україні для того, щоб українські компетентні органи змогли відновити повний контроль над ними… і для того, щоб МАГАТЕ безпечно та в повному обсязі здійснювало свою діяльність із перевірки гарантій в Україні”, – зазначили представники 50 країн-учасниць Генеральної конференції МАГАТЕ.


Удари АЕС під час війни. Як це регулює міжнародне право


Нагадаємо, Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) запустило переговори щодо створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Путін оголосив про анексію низки територій України
Next post СБУ на Харківщині затримала мешканця Вовчанська, який підняв у місті прапор росії – фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *