Канада продала облігації на 500 млн. доларів для підтримки України

Канада продала облігації на 500 млн. доларів для підтримки України

Облігації надають можливість канадцям висловити солідарність із Україною

Термін погашення облігацій суверенної підтримки настане 24 серпня 2027 – на День незалежності України.


 


 

Уряд Канади завершив розміщення п’ятирічних суверенних облігацій на 500 млн. канадських доларів (близько $370 млн.) для допомоги Україні. Про це повідомляється на сайті канадського уряду у середу, 30 листопада.


 


Зазначається, що інвестори – переважно з Канади, майже 50 млн. доларів вклали фізичні особи. Також облігації купили установи та організації, у тому числі центральні банки.


 


“Ці кошти допоможуть уряду України продовжувати надавати українцям усі необхідні послуги цієї зими – як виплату пенсій, закупівлю палива, відновлення енергетичної інфраструктури… Облігації надають можливість канадцям висловити солідарність з Україною, купуючи таку облігацію номіналом від 100 канадських доларів, що повністю підкріплюється кредитним рейтингом ААА”, – йдеться у повідомленні.


 


Після переговорів з українською владою, сума, яка відповідає доходам від облігацій, буде перерахована Україні у вигляді позики через МВФ.


 


Відомо, що відсотки за облігаціями (3,3%) виплачуватимуться двічі на рік – 24 лютого та 24 серпня.


 


Термін погашення облігацій суверенної підтримки настане 24 серпня 2027 – на День незалежності України. Тоді власники облігацій отримають повну суму своїх початкових інвестицій.


 

“Дякую за підтримку Джастіну Трюдо, Христі Фріланд та всім канадцям, які купили облігації”, – написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Twitter.


 


 


 


 

Previous post На Харківщині повідомили про підозру жінці, яка розірвала та кинула на землю прапор України
Next post «Історичне рішення». Зеленський подякував Німеччині за визнання Голодомору геноцидом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *