Пекін закликав США “припинити втручання” у справи Тайваню – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. США мають припинити втручання в ситуацію на Тайвані, заявило міністерство закордонних справ Китаю після того, як глава ЦРУ застеріг від недооцінки готовності Сі Цзіньпіна до воєнних дій проти острівної держави. УНН.

Подробиці

Тайвань є “чисто внутрішньою справою Китаю” і його не можна порівнювати з конфліктом навколо України, заявила на брифінгу в Пекіні офіційний представник МЗС КНР Мао Нін.

Вашингтон має “припинити втручання у тайванське питання і припинити створювати нові чинники, які можуть призвести до напруженості в Тайванській протоці”.

Представник китайського міністерства також звинуватив уряд Тайбею в тому, що він несе відповідальність за напруженість, яка загострилася після вторгнення Росії в Україну. За її словами, люди у Сполучених Штатах використали проблему Тайваню для стримування Китаю.

Вашингтон повинен виконати свої обіцянки не підтримувати незалежність Тайваню, сказала Мао, додавши, що Пекін розглядає Тайвань та його населенням у 23 мільйони людей як “невід’ємну частину території Китаю”.

Доповнення

За повідомленнями американських ЗМІ, директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Сі дав вказівку своїм військовим бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року. Це не означає, що він вирішив вторгнутися того ж року, але це нагадування про те, наскільки серйозно він до цього ставиться, сказав Бернс, додавши, що лідер Китаю також вивчив уроки з війни в Україні.

Тайвань ніколи не входив до складу Китайської Народної Республіки. США, як і раніше, віддані захисту острова, у тому числі постачанням зброї, і відкидають будь-які насильницькі зміни статус-кво як неприйнятні.

Остання критика політики США щодо Тайваню пролунала незадовго до того, як Ентоні Блінкен має прибути до Пекіна в неділю з першим візитом держсекретаря США з жовтня 2018 року.

Previous post що кажуть в МЗС — tsn.ua
Next post що таке “білий” квиток, чи можуть з ним мобілізувати під час воєнного стану, чи можна з ним перетнути кордон — tsn.ua