Верховний Суд прийняв бік ПриватБанку у справі з ТОВ Лайк Сіті – новини України, Банки

15 червня Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду розглянув касаційні скарги у справі позову ТОВ “Лайк Сіті” до ПриватБанку та НБУ та задовольнив прохання банку скасувати рішення судів попередніх інстанцій, повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Таким чином Верховний Суд визнав законним розірвання ПриватБанком кредитних угод, укладених під керівництвом попередніх власників перед націоналізацією в рамках “трансформації” кредитного портфеля.

ТОВ “Лайк Сіті” – один із позичальників, який фігурував у “трансформації” кредитного портфеля ПриватБанку у 2016 році. Тоді під керівництвом колишніх власників банк видав довгострокові кредити низці компаній, які погасили цими коштами борги підприємств, пов’язаних із Ігорем Коломойським та партнерами. Після націоналізації ПриватБанк розірвав ці угоди та потребує погашення боргів.

Позивач у судах заперечував розірвання банком кредитного договору з ним та стверджував, що згадана трансформація ініціювалася та контролювалася НБУ. Суди першої та апеляційної інстанції взяли сторону скаржника.

У свою чергу, ПриватБанк наполягав на скасуванні попередніх рішень судів, враховуючи також численні порушення, що відбувалися при формуванні складу судів через маніпуляцію авторозподілом під впливом позивача.

“Ми вважаємо, що таким чином опоненти прагнуть отримати потрібні для них судові рішення та перекласти свою відповідальність на НБУ”, – пояснюють у банку.

Банк вважає, що у рамках цієї справи, а також інших подібних справ опоненти намагаються отримати бажані висновки українських судів.

“Такі висновки можуть бути використані Ігорем Коломойським, Геннадієм Боголюбовим та іншими відповідачами у англійській справі з метою заперечення їхньої відповідальності за заявлене шахрайство, що мало місце у ПриватБанку до його націоналізації”, – додали у прес-службі банку.

Previous post Максим Бурдусь — уболівальник Динамо загинув на війні України з росією
Next post Ізраїльський танк Меркава на озброєнні ЗСУ – у чому його унікальність