Raiffeisen шукає понад 2000 нових співробітників у Росії | новини України

З грудня 2023 року RBI розмістив 2400 оголошень про набір нових співробітників до російського підрозділу

Віра Касіян

Віра Касіян

редактор стрічки новин

Raiffeisen шукає понад 2000 нових співробітників у Росії, хоча обіцяв згорнути там бізнес
Фото: EPA

Raiffeisen Bank International (RBI), який неодноразово заявляв про свій намір піти з Росії, з грудня 2023 року розмістив 2400 оголошень про набір нових співробітників до російського підрозділу. Близько 1500 вакансій належать до управління продажами та обслуговування клієнтів, пише Financial Times.

В одному з оголошень йдеться, що “ключовими цілями банку є багаторазове розширення активної клієнтської бази та стабільне двозначне зростання доходів”. Інше оголошення запрошує “до команди тих, хто вже працював у сфері b2b-продажів”, тобто займався пошуком корпоративних клієнтів.

Поповнення штату та прагнення збільшити кількість своїх клієнтів серед росіян суперечать заявам керівництва Raiffeisen Bank про поступове згортання російського бізнесу, зазначає видання.

Кредитний портфель Raiffeisen у РФ скоротився на 56% порівняно з початком 2022 року. Але при цьому він став єдиним із європейських банків, який ще працює в Росії та публікує дані про чисельність персоналу місцевого підрозділу, штат якого збільшився за останні два роки.

У Raiffeisen Bank він зріс на 6,6% – до 9942 осіб на кінець 2023 року. Зростання, пояснили в Raiffeisen, відбулося переважно за рахунок розширення місцевого ІТ-відділу, який працював над створенням автономної ІТ-архітектури для банку напередодні потенційного продажу. Кількість співробітників, які працюють у відділі продажів, скоротилася з початку війни Росії проти України і продовжуватиме скорочуватися, заявили в банку.

Також у Raiffeisen заявили, що після висновків FT головний виконавчий директор Йоганн Штробль розпорядився розпочати негайне розслідування.

Згідно з відповіддю, яку він отримав від дочірньої компанії в РФ, “реклама не відображає заходів, вжитих RBI для скорочення російського бізнесу, і не відповідає планам на майбутнє по відношенню до російського бізнесу”, а в описі вакансії помилково використовували шаблон, що не змінював з початку 2022 року.

“Скорочення російського бізнесу продовжиться в 2024 році. Raiffeisen продовжує працювати над потенційною угодою, продажем або виділенням, що призведе до від'єднання Райффайзенбанку Росії із групи”, – запевнили в Raiffeisen.

Previous post Фінляндія проведе спільні навчання із військовими НАТО | новини України
Next post Командувачем ОК «Південь» призначений бригадний генерал Шаповалов