Фінляндія проведе спільні навчання із військовими НАТО | новини України

У них візьмуть участь військові з Німеччини, США, Великобританії та інших країн.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Фінляндія проведе спільні навчання з військовими НАТО
Військові навчання (Фото: Сухопутні сили Фінляндії)

Цієї весни Фінляндія проведе низку військових навчань за участю військовослужбовців країн НАТО. Про це повідомляє прес-служба Сухопутних сил країни.

За інформацією відомства, у рамках навчань планують підготувати 20 тисяч солдатів.

З 26 квітня по 14 травня на полігоні в Ніїнісало під керівництвом бронетанкової бригади пройдуть навчання “Стріла-24”. У них візьмуть участь близько 2600 осіб, із них 300 військовослужбовців із Великобританії, Латвії та Естонії.

У відомстві зазначили, що під час навчань відпрацьовуватимуться не лише дії механізованих військ коаліції, а й спільні операції з підтримки повітря. Зокрема, у навчаннях будуть задіяні гелікоптери AH-64 Apache.

З 14 по 23 травня у Лохтаї пройдуть навчання протиповітряної оборони Adex 1/24. У них братимуть участь 1700 військовослужбовців. Близько половини учасників – призовники. Від НАТО з боку Німеччини братимуть участь близько 250 солдатів.

З 27 по 31 травня у Роваярві пройдуть міжнародні бойові навчання “Північний ліс-24”. У них візьмуть участь близько 4500 фінських, 2000 американських та 400 норвезьких солдатів.

Також навесні на території Фінляндії заплановано навчання Saber 1/24, Repo 24, Lightning Strike 24. Про участь військовослужбовців інших країн не повідомляється.

  • 4 квітня 2023 року Фінляндія офіційно стала членом НАТО. Її заявку схвалили міністри закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі.
  • У березні 2024 року на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії пройшли масштабні військові навчання країн НАТО Nordic Response 24.

Читайте також: Президент Фінляндії закликав НАТО готувати свої війська до конфлікту з Росією

Previous post ???? За матеріалами СБУ та ДБР підозру отримав заступник голови Полтавської облрад…
Next post Raiffeisen шукає понад 2000 нових співробітників у Росії | новини України