Українці в Німеччині залишаться без виплат, якщо відмовляться від роботи — проект документа

Більшість українських біженців планують залишитися в Німеччині щонайменше ще на два роки

Влада Німеччини має намір відмовитися від соціальної підтримки великої групи українських біженців. Йдеться про людей, які відмовилися від працевлаштування.

Інформація про це оприлюднена на сайті німецького Федерального відомства з питань міграції. Наразі рішення лише винесено на розгляд, але ще не ухвалено.

Зазначається, що близько 77% українських біженців у Німеччині висловили намір залишитися там ще щонайменше на два роки, а тому заради стимуляції економічної активності цієї категорії мігрантів їм пропонують працевлаштуватися. У разі відмови їм скорочуватимуть соціальну допомогу, аж до повної зупинки виплат.

Також у проєкті наголошено, що ініціатива не лише має на меті скоротити бюджетні витрати, а й інтегрувати біженців у німецьке суспільство.

Автори проєкту також закликали українських біженців активно шукати роботу, оскільки це дозволить їм стати частиною суспільства та застосувати свої знання та досвід для підтримки України у майбутньому. Для реалізації цього їм надається допомога у пошуках роботи, працюють інформаційні ресурси та проводяться консультації щодо підготовки резюме та проходження співбесіди.

Як повідомлялося раніше, для ВПО, які мешкали в Херсонській області, постраждали від військових дій і не можуть повернутися додому, в Україні надають грошову допомогу на оренду житла.

Previous post На Буковині група цивільних напала на військового ТЦК та заблокувала його авто | новини України
Next post В Україні почали відбір проєктів для реставрації культурних пам’яток – Мінкульт