На Буковині група цивільних напала на військового ТЦК та заблокувала його авто | новини України

У ТЦК повідомили, що військовослужбовець зробив постріл у землю у відповідь, ніхто не постраждав

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

На Буковині група цивільних напала на військового ТЦК та заблокувала його авто
Ілюстративне фото: Depositphotos

У Чернівецькій області цивільні скоїли напад на працівника Територіального центру комплектування та соцпідтримки, через що йому довелося вистрілити у землю. Про це повідомила прес-служба Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Інцидент стався 20 квітня поблизу села Чорногузи.

У прес-службі повідомили, що під час здійснення заходів щодо сповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

“Транспортний засіб представника ТЦК та СП було заблоковано, а до нього самого застосовано сили та загрози. Військовослужбовець з метою захисту свого життя та здоров'я зробив постріли в землю, внаслідок чого ніхто не постраждав”, – сказано в повідомленні.

Військовий викликав на місце поліцію.

У ТЦК заявили, що з'ясовують усі причини та обставини інциденту та сподіваються на відповідне реагування правоохоронних органів.

Також у центрі комплектування нагадали про відповідальність за ухилення та перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК та СП. Стаття про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань у особливий період передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

  • 7 квітня Одеський військкомат заявив, що розпочав перевірку після того, як у мережі поширювалася інформація, що у селі Приозерне люди у військовій формі нібито заштовхали в машину та побили 14-річного підлітка.
  • 11 квітня у лікарні під Одесою чоловік у формі нібито погрожував лікарям зброєю. У ТЦК заявили про початок службового розслідування.

Читайте також: Павлюк: Миритися з порушенням цивільних прав не будемо, порушувати права військових не дозволимо

Previous post Штурм окопів, контратака та наступ: як тренуються військовослужбовці Нацгвардії
Next post Українці в Німеччині залишаться без виплат, якщо відмовляться від роботи — проект документа