США готують жорсткі санкції проти китайських банків новини України

Ентоні Блінкен під час поїздки до Пекіна попередить Китай про готовність до жорстких санкцій за обслуговування платежів російської оборонки

Андрій Водяний Андрій Водяний

Старший редактор новин

WSJ: США готують проект жорстких санкцій проти китайських банків за роботу з Росією
Фото: depositphotos.com

США готують проект санкцій, які можуть відрізати деякі китайські банки світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це змусить їх припинити торговельну підтримку російського військового комплексу, пише Wall Street Journal.

Газета з посиланням на власні джерела пише, що покарання передусім передбачені за обслуговування експорту технологій подвійного призначення. У США сподіваються, що ще ускладнить трансакції між Росією та Китаєм.

Чернетка цих санкцій везе із собою до Китаю державний секретар США Ентоні Блінкен. 24-26 квітня він перебуватиме з візитом у Шанхаї та Пекіні, де обговорить, у тому числі й військову допомогу, яку Китай надає Росії.

На міністерській зустрічі Великої сімки (G7) минулого тижня Блінкен сказав, що Китай робить значний внесок у підтримку російської оборонної промисловості. Агентство Bloomberg повідомляє, що Китай поки не постачає Росії зброю безпосередньо, але Блінкен має намір попередити, що США та їхні союзники єдині в оцінці дій Пекіна у війні Росії проти України.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в 2022 році Китай і Росія суттєво збільшили частку торгівлі в юанях порівняно з доларами, щоб захиститися від можливого посилення американських санкцій.

Previous post Атака “шахедів” на регіони 23 квітня Повітряні сили: Ми бачили дещо нову тактику новини України
Next post чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею