За перші три місяці 2024 року Держфінмоніторинг України виявив підозрілі операції на 21,8 млрд. грн.

У Держфінмоніторингу зазначили, що ним як підрозділом фінансової розвідки України “в умовах воєнного часу вживаються посилені заходи практичного та організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення”.

“Протягом першого кварталу 2024 року від суб'єктів первинного фінансового моніторингу Держфінмоніторингом взято на облік 377 503 повідомлення про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, з них 61 263 повідомлення – про підозрілі фінансові операції (діяльність), 315 715 повідомлення – повідомлень – про порогові та підозрілі операції (діяльності), 384 повідомлення – на запит про відстеження фінансових операцій”, – йдеться в релізі.

Частину отриманих матеріалів направили до Нацполіції, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Бюро економічної безпеки та органів прокуратури – лише 64 випадки.

“У зазначених матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та скоєнням кримінального правопорушення, становить 21,8 млрд грн. У першому кварталі сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій та заблокованих коштів становить в еквіваленті понад 2,1 млрд грн”, – наголосили у відомстві.

Previous post Чи можливе захоплення Харкова армією РФ – командувач Нацгвардії | новини України
Next post які шанси остаточного ухвалення допомоги Україні