Чи можливе захоплення Харкова армією РФ – командувач Нацгвардії | новини України

Командувач Національної гвардії Півненко заявив, що росіянам легше відмовитися від своїх планів, аніж узяти місто

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Євгенія Мазур Євгенія Мазур

Спеціальний кореспондент LIGA.net

Командувач Нацгвардії про можливу спробу захоплення Харкова РФ: Їм треба воювати роки
Харків. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

Російська армія може спробувати піти наступом на Харків, але їй не вдасться змінити ситуацію, адже для того, щоби захопити місто – Росії потрібно воювати роками. Про це в інтерв'ю ЛІГА.net розповів командувач Національної гвардії України Олександр Півненко.

У відповідь на запитання журналіста про плани Росії наступати на Харків Півненко розповів, що ворог може, але він здатний діяти лише класично: два-три напрямки відволікають і один – основний.

Однак, за словами командувача Національної гвардії, для Харкова ця історія буде важкою тим, що постійно продовжуватимуться спроби знищити об'єкти критичної та цивільної інфраструктури.

“Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки трималися Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво РФ і відмовитися від своїх планів, ніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів”, – наголосив він.

  • Росія останнім часом повернулася до активного обстрілу Харкова, другого за величиною міста України. Там знищено практично всю енергетичну інфраструктуру.
  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава Офісу президента заявив, що Росія готується до великого наступу, тому завдає ударів по Україні останні три тижні.
  • Наступного дня в ОП прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто. На думку Зеленського, з погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників.
  • 22 квітня окупанти завдали удару по об'єкту телевізійної інфраструктури у Харкові. Глава ОВВ Синегубов розповів, що російська армія потрапила по телевежі, загальна висота якої складала 250 м, ракетою Х-59: удар був на висоті близько 140 метрів.

Читайте також: “Росіянам легше зняти Путіна, ніж взяти Харків”, – командувач Нацгвардії Півненко

Previous post МЗС роз’яснило про обмеження консульських послуг чоловікам – новини на LB.ua
Next post За перші три місяці 2024 року Держфінмоніторинг України виявив підозрілі операції на 21,8 млрд. грн.