Якщо ми дотискаємо свій великий капітал з українським корінням, то є ризик, що прийде російський. І тоді ці сили вже у нас лобіюватимуть закони проти ЛГБТ або про “іноагентів”

Особисто мене лякає те, що відбувається в Грузії. Країна, яка 16 років тому пережила агресію Росії, стає жертвою “м'якої сили” московитів. Я про закони про “ЛГБТ-пропаганду” та “іноагенти”.

Чому так сталося? Одна з причин – можна так захопитися боротьбою з національним капіталом, що на його місце прийде просто російський орієнтований.

Ми постійно чуємо про наїзди на бізнес. Це може бути середній масштаб – як “КиївГума” чи “Балістика”. Це може бути інвестор – як Мазепа.

Це може бути великий бізнес – як FerrExpo Костянтина Жеваго. Обмеження свободи топ-менеджерам із космічними сумами застави надто сильно виглядають як тиск із меркантильними цілями, а не боротьба з корупцією.

Збитки компаній впливають тил. на економіку. Бізнес починає йти в тінь, щоб закладати кошти на відбиття атак. Згадана мною FerExpo декларує збитки на рівні $80 млн. Причина – закладення резервів у судових справах. А могли б бути й доходи – з грошима, які б пожвавили економіку.

Із бізнесом треба розмовляти. Давати чіткі правила.

“Силове підприємництво” має бути спрямоване назовні, а не на своїх. “Раскулачте” російські активи на Заході. Домагайтеся ефективних санкцій. Домагайтеся припинення роботи міжнародних гігантів у Росії. А для бізнесу в межах України – правила та прозорість. Будь то кейс Мазепи. Або ситуація з FerExpo Костянтином Жеваго. Або “КиївГуму”. Або “Балістика”. Або будь-який інший. І пам'ятайте: якщо ми дотискаємо свій великий капітал з українським корінням, то є ризик, що прийде російський.

Просто зареєстрований в умовній Австрії.

І тоді ці сили вже в нас лобіюватимуть закони проти ЛГБТ чи “іноагентів”.

Джерело: Petro Okhotin / Facebook

Блог відбиває виключно думку автора. Редакція не несе відповідальності за зміст та достовірність матеріалів у цьому розділі.

Previous post Трамп привселюдно похвалив спікера Джонсона після голосування за допомогу Україні | новини України
Next post У РФ у справі про хабар затримали заступника Шойгу