Трамп привселюдно похвалив спікера Джонсона після голосування за допомогу Україні | новини України

Екс-президент США також підтримав спікера за перетворення допомоги Україні у розмірі $9 млрд на “прощену позику”

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Трамп публічно похвалив спікера Джонсона після голосування за допомогу Україні
Дональд Трамп (Фото: Peter Foley/EPA)

45 президент США Дональд Трамп публічно підтримав спікера Палати представників Конгресу Майкла Джонсона після голосування за пакет допомоги Україні. Свою підтримку він висловив у програмі John Fredericks Radio, повідомляє британське видання The Guardian.

У матеріалі йдеться про те, що Трамп похвалив спікера Джонсона, який виніс на голосування Палати представників законопроект про надання Україні допомоги на $61 млрд, всупереч опозиції з боку деяких законодавців.

За словами американського екс-президента, зараз республіканці мають перевагу лише в один голос у Палаті представників, тому це не означає, що Джонсон може “піти і робити все, що захоче”.

“Я думаю, що він дуже хороша людина. Ви знаєте, він дуже рішуче підтримував мене щодо НАТО, коли я сказав, що НАТО має заплатити… Я думаю, що він дуже хороша людина. Я думаю, що вона дуже намагається. І знову ж таки таки, ми маємо провести великі вибори”, – сказав Трамп.

Також американський політик похвалив Джонсона за перетворення допомоги Україні у розмірі $9 млрд на “прощену позику”.

  • У жовтні 2022 року Трамп сказав, що адміністрація Байдена “майже змусила” російського диктатора Путіна розпочати велику війну проти України.
  • 26 березня 2023 року Трамп заявив, що нібито зможе зупинити російське вторгнення в Україну “за 24 години” після того, як знову стане президентом США.
  • 15 лютого 2024 він сказав, що зробить більше для захисту України, ніж Байден, заявивши, що останній “збирається віддати Україну Путіну”.
  • 11 березня стало відомо, що після зустрічі з угорським прем'єром Орбаном Трамп заявив, що у разі перемоги “не дасть жодної копійки” на захист України від російського вторгнення, і “тоді війна закінчиться”.
  • 19 квітня екс-президент США назвав виживання України важливим для Америки, закликавши європейських союзників “зрівнятися” зі Штатами у рівні допомоги Києву.

Читайте також: WP писав, що Трамп нібито пропонує Києву здати Крим та Донбас. Зеленський: Не вірю пліткам

Previous post ???????? ???? Ворог не сховається ― розвідники отримали комплекси EOS від фонду Сергія Пр…
Next post Якщо ми дотискаємо свій великий капітал з українським корінням, то є ризик, що прийде російський. І тоді ці сили вже у нас лобіюватимуть закони проти ЛГБТ або про “іноагентів”