На все майно екс-глави Верховного Суду Князєва накладено арешт – Мін'юст

“Рішення прийнято у зв'язку з невиконанням екс-главою суду ухвали Печерського райсуду Києва про конфіскацію у дохід держави незаконно отриманого подарунку у розмірі 906,6 тис. грн”, – сказано в повідомленні.

Гайченко пояснив, що у разі, якщо на рахунках боржника не вистачає грошей, державний виконавець може стягнути його майно.

За інформацією Мін'юсту, Князєв офіційно володіє чотирма одиницями нерухомого майна у Миколаєві та Миколаївській області.

Контекст

15 травня 2023 року ЗМІ повідомили, що НАБУ затримало на хабарі голову Верховного Суду. Того ж дня ввечері НАБУ та САП проінформували, що викрили масштабну корупцію у ЗС. Як повідомили в НАБУ, йдеться про хабар у розмірі $2,7 млн, з яких $1,8 млн було призначено для представників Верховного Суду, ще $900 тис. – для посередників.

Слідство вважає, що спільно із Верховним Судом діяв бек-офіс, який був посередником між керівництвом суду та особами, які намагалися за неправомірну вигоду вирішити свої питання у суді.

16 травня Князєву повідомили про підозру. Перед цим пленум Верховного Суду висловив йому недовіру та припинив повноваження як голову суду.

18 травня ВАКС відправив Князєва під арешт із можливістю вийти під заставу у розмірі 107 млн ​​грн. Після цього заставу кілька разів зменшували, востаннє – до 18,168 млн. грн. 31 січня “Слово і справа” повідомляло, що необхідну суму було внесено і Князєв вийшов з-під арешту.

Крім того, у грудні Печерський суд визнав екс-главу ВС винним у порушенні закону, який забороняє суддям отримувати дорогі подарунки. За інформацією НАЗК, він орендував квартиру на 133 м² у центрі Києва за 1 тис. грн на місяць. Суд визнав можливість такої оренди подарунком, зобов'язав Князєва сплатити штраф у розмірі 2,5 тис. грн. та конфіскував 906,6 тис. грн. – як незаконно отриманий таким чином подарунок.

Previous post У Харкові частково поновили функціонал зруйнованої телевежі – ОВА | новини України
Next post Дуров анонсував зміни в Telegram для українських користувачів