У Харкові частково поновили функціонал зруйнованої телевежі – ОВА | новини України

Олег Синегубов заявив, що телевізійне мовлення вже відновлено

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

У Харкові частково відновили функціонал зруйнованої телевежі – ОВА
Олег Синегубов (Фото: Facebook)

У Харкові частково відновили функціонал телевежі, яку 22 квітня вдарили ракетою окупанти. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Сінегубов.

За його словами, телевізійне мовлення вже відновлено. Далі буде продовжуватись робота, щоб повністю відновити сигнал, який був до руйнування телевежі.

“Телевежа – це інфраструктурний об'єкт, який ніс на собі обладнання, яке давало цей сигнал. Тобто ситуація не критична, проте фактично показова, тому що ворог намагається наростити свої ІПСО, свої наративи на тих територіях, де обмежений доступ до інтернету або кабельного телебаченню. Це здебільшого сільська місцевість”, – сказав Синегубов.

Керівник ОВА зазначив, що мешканці Харкова на собі не відчули руйнування телевежі, оскільки кабельне мовлення було доступним.

Синегубов, коментуючи оперативну ситуацію в регіоні, заявив, що Росія продовжує завдавати ударів по прикордонних територіях Харківської області. Щодня ворог випускає регіоном від 10 до 15 керованих авіаційних бомб. Окупанти застосовують і нові борозни, що барражують. Також, за його словами, у ніч проти 24 квітня ворог вдарив по цивільній інфраструктурі Харкова двома ракетами С-300.

“Це центральна частина міста, де знаходяться житлові будинки, багатоповерхівки та офісні приміщення, велика кількість автомобілів. Було знищено велику кількість майна. Пошкоджено понад 600 вікон”, – сказав Синегубов.

  • 22 квітня окупанти завдали удару по об'єкту телевізійної інфраструктури у Харкові.
  • Глава ОВВ Синегубов розповів, що російська армія потрапила по телевежі, загальна висота якої складала 250 метрів, ракетою Х-59: удар був на висоті близько 140 метрів.
  • 23 квітня в ОВА заявили, що зруйнована російським ударом телевежа в Харкові може бути відновлена ​​лише після завершення бойових дій з огляду на спосіб, яким вона була збудована.

Читайте також: У Харкові після нічного удару Росії шестеро постраждалих. З'явилися фото з місця

Previous post В Одесі рецидивіст наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури
Next post На все майно екс-глави Верховного Суду Князєва накладено арешт – Мін'юст