Після аудиту було закрито 19% кримінальних справ, які відкриті стосовно українського бізнесу – Офіс генпрокурора

За даними Вербицького, після аудиту з 6471 справи з бізнесу закрили 1218, тобто приблизно 19%.

Заступник генпрокурора підкреслив, що “це не фінальний результат, робота з аудиту триває”.

В Офісі генпрокурора підрахували, що найбільше виробництв бізнесу вели Нацполіція (4109, тобто 64%) та Бюро економічної безпеки (1757, або 27%).

Протягом січня – лютого було скасовано 163 арешти. Найбільше – у ГБР – майже 55%, чи 88 арештів. На другому місці Нацполіція – 28% (45 арештів), третьому – СБУ – 10% (17), четвертому місці БЕБ – 8% (13), пише Forbes.

Роботу Офісу генпрокурора та зустріч із його представниками прокоментував у Facebook засновник Monobank Олег Гороховський, який входить до Ради з питань підприємництва.

“Вважаю, що Офіс генерального прокурора за активної участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака та Ради з питань підприємництва в умовах воєнного стану працював велику роботу. […] Кожна п'ята справа закрита. Йдеться не про якусь амністію, а саме про закриття виробництв – це дуже круто. Правоохоронці відходять від ганебної звички “кошмарити” бізнес”, – написав він.

Засновник Monobank вважає, що “взаємодія бізнесу з контролюючими органами має відбуватися у парадигмі консультацій та оперативного виправлення помилки, а не примусу до виконання законодавства та отримання покарання”.

“Вітаю готовність Офісу генпрокурора підтримати будь-які ініціативи щодо становлення та розвитку інституту добропорядного бізнесу. Сьогодні був дуже добрий день для українського підприємця. Вітаю нас усіх”, – заявив Гороховський.

Контекст

26 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні буде створено умови для активної діяльності підприємців. Президент повідомив, що підписав укази про створення Всеукраїнської економічної платформи “Зроблено в Україні” та Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, зазначивши, що такий комунікаційний механізм визначено, зокрема, нещодавнім рішенням Ради нацбезпеки та оборони України.

У Указ Зеленського про створення Ради з питань підтримки підприємництва говориться, що основними його завданнями є “системний аналіз ситуації щодо забезпечення в умовах військового стану права на підприємницьку діяльність, практики формування та реалізації державної політики щодо дотримання гарантій права на підприємництво, напрацювання за результатами такого аналізу та внесення на розгляд Президенту України пропозицій щодо можливих шляхів та механізмів вирішення проблемних питань”.

Previous post F-16 для України. У Франції українські льотчики розпочали підготовку до польотів – BFM TV | новини України
Next post Україна розпочала переговори щодо угоди з безпеки з Португалією