Російський АвтоВАЗ продовжив зупинку виробництва

Російський АвтоВАЗ продовжив зупинку виробництва

АвтоВАЗ має великі проблеми з комплектувальними з Азії

Заплановано перехід підприємства на чотириденний режим роботи терміном на три місяці у зв’язку із кризою з постачанням електронних компонентів.


Російський автоконцерн АвтоВАЗ продовжив простій на виробництві через відсутність комплектувальних виробів до 27 травня. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на профспілку підприємства у середу, 18 травня.


“У зв’язку з відсутністю комплектувальних виробів підписано наказ щодо АвтоВАЗу Про простій з 23 по 27 травня 2022 року. Простій у період з 23 по 27 травня з компенсацією у розмірі двох третин середньої заробітної плати встановлюється для працівників, не задіяних у невідкладних роботах із забезпечення функціонування діяльності АвтоВАЗу, виготовленні запасних частин та роботах над новими проектами”, – йдеться у повідомленні.


При цьому наголошується, що автоконцерн перебуває у простої цього тижня з тієї ж причини. Раніше простій запроваджували в період з 11 по 13 травня. До цього відновлювалося виробництво автомобілів у Тольятті та Іжевську в обмеженому обсязі після планової корпоративної відпустки з 4 по 24 квітня.


При цьому з 6 червня відбудеться перехід підприємства на чотириденний режим роботи терміном на три місяці у зв’язку із кризою з постачанням електронних компонентів.


Раніше губернатор Самарської області Дмитро Азаров заявляв, що домовленості про постачання комплектувальних для АвтоВАЗу з компаніями з Азії досягнуто, але існує проблема з логістикою через оголошений у Китаї локдаун. Це не дозволяє доставити продукцію вчасно. Тепер терміни постачання комплектувальних залежатимуть від епідемічної ситуації у регіонах Китаю.


Нагадаємо, цього тижня Росія забрала у держвласність активи Renault. У них входить частка французького концерну в АвтоВАЗі і московський автозавод ЗАТ Рено Росія. Вже відомо, що на останньому підприємстві випускатимуть легкові автомобілі під історичним брендом Москвич.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Брат Кадирова був командиром в Маріуполі, це свідчення проблем РФ з ресурсами – британська розвідка
Next post Гімнаста з Росії Івана Куляка відсторонено на рік від змагань через літеру Z на формі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *