Дев’ять російських суден передано від АРМА в управління українському підприємству

Telegram Офісу Генерального прокурора

Прокурори Офісу Генерального прокурора забезпечили передачу дев’яти суден, якими володіли російські фірми, від АРМА в управління українському підприємству.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Передача суден, загальною вартістю 532 млн грн, має забезпечити надходження доходів від управління ними до держбюджету України.

“Судна прибули в Україну наприкінці 2021 – початку 2022 років. Здійснюючи господарську діяльність із транспортування вантажів, російські підприємства-власники суден, сплачували податки та наповнювали бюджет РФ, чим фактично надавали фінансову допомогу збройним формуванням країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

Додається, що на судна було накладено арешт в рамках розслідування кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Також читайте: Фрідман, Ротенберги, Лісін та інші російські олігархи тепер під українськими санкціями. А що це дає?

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 19 жовтня щодо запровадження санкцій на 1374 компанії та 256 російських бізнесмени.

Previous post Під час вибуху на військовому складі в Узбекистані постраждали 16 людей
Next post Над Херсонщиною українські війська збили російський вертоліт Ка-52 – командування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *