Мінекономіки оцінило падіння ВВП у 2022 році

Мінекономіки оцінило падіння ВВП у 2022 році

Фото: president.gov.ua

ВВП України за підсумками 2022 року впав на 30,4%

Економіка Україна зазнала найбільших за всю історію незалежності втрат і збитків. ВВП країни знизився на 30,4%.


 

За підсумками 2022 року падіння ВВП України оцінюється на рівні 30,4%, що є кращим показником, ніж передбачалося раніше. Про це 5 січня повідомила прес-служба Міністерства економіки.


 


 


 


“Протягом 2022 року економіка України зазнала найбільших за всю історію незалежності втрат, збитків і пошкоджень, яких їй завдала РФ”, – заявила перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.


 


Вона наголосила, що успіхи ЗСУ на полі бою, злагоджена робота уряду і бізнесу, незламний дух населення, а також системна фінансова підтримка з боку міжнародних партнерів “дозволили втримати економічний фронт”.


 


За попередньою оцінкою аналітиків Міністерства економіки, зробленою з урахуванням оперативної оцінки Держстату реального ВВП за три квартали 2022 року, падіння ВВП за підсумками 2022 оцінюється на рівні 30,4%.


 


“Це об’єктивно найгірший результат часів незалежності, при цьому він кращий, ніж очікували більшість експертів на початку повномасштабного вторгнення, коли оцінки варіювалися у межах 40–50% падіння ВВП”, – наголосили у відомстві.


 


 

Previous post У Новій Зеландії виявлено “рибу-маршмелоу”
Next post У Білорусі починається суд над лауреатом Нобелівської премії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *