Заарештовано російські активи компанії Linde на 35 млрд рублів

Арбітражний суд Санкт-Петербурга та Ленінградської області заарештував російські активи транснаціональної хімічної компанії Linde у сумі 35 мільярдів рублів. Як повідомляє РБК, з позовом до суду звернувся один із операторів будівництва комплексу з переробки газу в Ленінградській області – компанія “РусХімАльянс”, яка звинуватила Linde у тому, що та не виконала своїх зобов’язань щодо будівництва.
Далі “РусХімАльянс” має намір добиватися врегулювання спору у міжнародному арбітражному центрі у Гонконгу.

Linde – глобальна хімічна компанія, заснована в Німеччині. Це найбільша у світі компанія з операцій з промисловими газами. Її клієнти – нафтопереробні компанії, сталеливарна, аерокосмічна та харчова індустрія, та багато інших галузей промисловості, яким Linde поставляє кисень, водень, гелій, аргон та ацетилен. Компанія також виробляє гази для використання в медицині та займається інженерією та будівництвом промислових об’єктів.

“РусХімАльянс” – спільне підприємство “Газпрому” та “РусГазЗдобичі”, – заявив, що Linde не виконала зобов’язань за договором про спільне будівництво газопереробного комплексу в Усть-Лузі. Усть-Луга – місто-порт у Ленінградській області. Там “РусХімАльянс” планував побудувати великий завод з виробництва зрідженого газу для його збуту до країн Євросоюзу, а також до Індії та Латинської Америки. Проектна потужність заводу – 45 млрд кубометрів газу, що містить етан, постачальником якого мав стати “Газпром”. Строки запуску заводу багаторазово переносилися.

Previous post Загальні бойові втрати РФ з початку війни – близько 116 080 осіб (+790 за добу), 3118 танків, 2099 артсистем, 6204 броньовані машини. ІНФОГРАФІКА
Next post “Кракен” атакує? У чому особливість нового варіанта коронавірусу, розповіла інфекціоніст Ольга Голубовська – новини на УНН