Після потепління різкого покращення ситуації з електрикою не буде – гендиректор Yasno

За прогнозами погоди сьогодні найскладніший день. Із завтрашнього дня почне тепліти. […] Чи варто очікувати на різке поліпшення ситуації з потеплінням? Я думаю, розраховувати на покращення можна, але воно точно не буде різким”, – написав він.

Гендиректор Yasno підкреслив, що “для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів”.

“Щонайменше слід відновити генерацію, яка зараз у ремонті. Я вдячний енергетикам, які допомагають усіма силами, щоб ми витримали цю зиму. Але нагадую про відповідальність кожного, бо всі ми так чи інакше – учасники енергосистеми. Тож тримаємось”, – пояснив Коваленко.

Він нагадав, що зима ще не закінчилася, але наголосив, що “не можна сказати, що якщо на вулиці буде, умовно, -20, система стане”.

“Генерація продовжить працювати, електроенергія вироблятиметься і забезпечуватиметься стільки, скільки буде можливо на конкретний момент часу. Але, ймовірно, той обсяг електроенергії не зможе покрити весь попит”, – зазначив Коваленко.



Останніми днями в Україні встановилася переважно морозна погода, у зв’язку з чим енергетики почали частіше відключати споживачів від енергосистеми для збереження її стабільності.

контекст:

Росія восени та взимку здійснила 11 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

Після ракетного обстрілу 23 листопада 2022 року українська енергосистема увійшла до блекауту, її поступово відновлювали, повідомляли в Міненерго. Після цього були нові великі атаки.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Україна в Раді безпеки ООН закликала “всі відповідальні держави” підтримати її формулу світу
Next post Відключення світла в Києві – гендиректор Yasno попередив про графіки сірих зон — Київ — tsn.ua