Ахметов втратив більше половини статків і робить все можливе для перемоги – NV

“Незважаючи на весь жах, війна виявилася ідеальним приводом для того, щоб змінити сприйняття себе суспільством і вийти з тіні. Тим більше, що бізнес Ахметова справді робить все можливе для перемоги. Металурги виробляють протитанкові їжаки та металеві бліндажі. Енергетики рятують країну від пітьми”, – наголошують автори.

За інформацією NV, Ахметов майже за рік війни втратив понад половину свого статку. У грудневому рейтингу Forbes йому нарахували $4,4 млрд. порівняно з $13,7 млрд. роком раніше.

Через втрату Маріуполя захоплено чи знищено понад половину всіх металургійних потужностей компанії в Україні. Вцілілі заводи працюють далеко не на повну потужність – порти для металургів закриті. З початку повномасштабної війни енергетичний холдинг Ахметова ДТЕК пережив два десятки ракетних атак.

NV пише, що Ахметов втратив мільярди і обіцяє зажадати їх у Росії. Позови проти агресора до Європейського суду з прав людини загалом подали 16 підприємств бізнесмена.

контекст:

Ахметов прилетів до Києва 23 лютого на зустріч із президентом Володимиром Зеленським і з першого дня війни перебуває в Україні.

Його підприємства переведені на військовий режим роботи, забезпечують ЗСУ та сили оборони бронею, бронежилетами та інженерними спорудами із сталі. Також підприємства Ахметова в рамках його ініціативи “Сталевий фронт” закуповують для потреб військових дрони, тепловізори, рації та інше обладнання. З початку війни Фонд Ріната Ахметова, його підприємства та ФК “Шахтар” передали на підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу понад 4 млрд грн.

Previous post ЄС скоротив постачання газу з РФ на 80% – фон дер Ляйєн
Next post Австрія виступила проти заборони на видачу віз росіянам — Політика — tsn.ua