Суд в Україні заарештував майно на 32 млн. грн. “підсанкційного російського олігарха”. ЗМІ пишуть про Дерипаску

Заарештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Кошти були на депозитному рахунку Держмитслужби. коштів, 240 одиниць спеціальної техніки”, – йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що на сьогодні загальна вартість заарештованих активів перевищує 1 млрд грн.

“За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизоване холдингом, що належить російському олігарху. Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей на користь президента держави-агресора”, – пояснили у відомстві.

Офіс генпрокурора не уточнив, про який “олігарх” з Росії йдеться. За даними “Радіо Свобода” та “Економічної правди”, це Олег Дерипаска, він купив Миколаївський глиноземний завод.

10 січня стало відомо, що Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення активів Дерипаски до бюджету України.

контекст:

Дерипаска – російський мільярдер. Він займає 50-е місце у списку найбагатших росіян, складеному Forbes. Статки Дерипаски видання оцінює у $1,7 млрд.

Дерипаска зазнав санкцій США у 2018 році за те, що діяв чи мав намір діяти від імені, прямо чи опосередковано, високопосадовця уряду Росії та за діяльність в енергетичному секторі економіки РФ.

Також Дерипаска перебуває під українськими санкціями.

У липні 2022 року суд в Україні заарештував активи та права на Миколаївський глиноземний завод Дерипаски.

Previous post Американський професійний лижник загинув під лавиною в Японії – новини на УНН
Next post Високопоставлений американський генерал: британська армія більше не вважається бойовою силою найвищого рівня – новини на УНН