Кабмін назвав нових незалежних членів наглядової ради Укргазбанку – новини України, Банки

Кабінет міністрів на засіданні 27 січня погодив нових незалежних членів наглядової ради Державного Укргазбанку. Їх призначать на загальних зборах акціонерів банку наступного тижня, 6 лютого, повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

До складу наглядової ради увійдуть п’ятеро незалежних членів, яких обрали за результатами конкурсного відбору. Це:

Пер Андерс Фаст (Per Anders Fasth), громадянин Швеції. Він має понад 30 років професійного досвіду в банках та інших фінансових установах, а також у консалтингу. Має понад 20 років досвіду роботи на посаді незалежного невиконавчого директора у банках Грузії, Швеції, Греції, Великій Британії та інших країнах.

Санела Пашич (Sanela Pasic), громадянка Боснії та Герцеговини. Він має понад 25 років професійного досвіду, у тому числі понад 20 років – у комерційному банкінгу. Має велику експертизу в управлінні трансформаціями, супроводі проектів злиття та поглинання, проведенні реструктуризацій та ребрендингу банків, а також участі в IPO.

Даріуш Гафка (Dariusz Gafka), громадянин Польщі. Понад 35 років професійного досвіду у банківському секторі, лізингових, автомобільних та консалтингових компаніях у Польщі, Німеччині та Україні. Має понад 5 років досвіду роботи на посаді члена наглядової ради, зокрема понад два роки на посаді голови наглядової ради одного з найбільших комерційних банків з міжнародними інвестиціями в Польщі. З 2007 до 2011 року працював в Україні як фінансовий директор HomeCredit Bank.

Юрій Блащук, громадянин України. Він має понад 40 років професійного досвіду в банківському секторі, а також у регуляторних органах. Досвідчений член наглядової ради з підтвердженою експертизою у сфері корпоративного управління у приватних та державних комерційних банках. З 2018 року – незалежний член наглядової ради Укргазбанку, голова Комітету з ризиків.

Тарас Елейко, громадянин України. Він має понад 17 років професійного досвіду в інвестиційно-банківській сфері та державному секторі. Має експертизу у підготовці до приватизації та продажу державних підприємств та активів.

Із попереднього складу залишиться лише Юрій Блащук. Решта членів, зокрема Теймур Багіров, Шреник Давда, Славомір Коняс та Оксана Влочко, підуть зі своїх посад.

Представниками держави у нинішньому складі наглядової ради Укргазбанку є Яна Бугримова та Марина Лазебна.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Луганській області вчителі-колабораціоністи змушують дітей вивчати слова гімну рф – ОВА – новини на УНН
Next post Росія найближчими місяцями розпочне новий наступ в Україні – ISW – новини України, Політика