Інвестори знову вкладають у криптовалюти, найбільше — в біткойн – новини України, Криптоекономіка

Великі інвестори почали вкладатися в криптовалюти після невдалого місяця для біткойна, пише Reuters.

За даними CoinShares, інвестиції в цифрові активи минулого тижня отримали приплив понад $117 млн. – це найбільший щотижневий приріст з липня минулого року.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Найбільше інвестують у біткойн. Фонди, що відстежують його, отримали $116 млн з цієї суми. Загальні активи криптофондів зросли до $28 млрд, що на 43% більше, ніж у листопадових мінімумах, коли сталася аварія біржі FTX.

Ралі криптовалют разом із потенційним покращенням макроекономічної картини змушує інвесторів сподіватися, що довга “крипто-зима” нарешті може закінчитися.

Очікується, що Федеральна резервна система США підвищить ставку цього тижня на 0,25%, що буде мінімальним підвищенням з початку жорсткого циклу.

Нинішня активність на ринку опціонів свідчить про те, що трейдери поспішають робити ставки одразу після засідання ФРС, що вказує на те, яке значення надає йому ринок.

Обсяги торгів іншими криптовалютами також зростають. Середні тижневі обсяги додали 11%, що говорить про те, що трейдери повертаються на ринок після кількох місяців затишшя.

  • Курс биткойна зріс майже на 40% у січні, наблизившись до свого кращого місячного результату з жовтня 2021 року та другого кращого результату в січні за останні 10 років. Goldman Sachs оцінив біткойн як один із найефективніших активів у 2023 році.

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Путін робить ставку на те, що Захід втомиться і піде на вигідні Росії переговори – екс-президент Франції Олланд – новини на УНН
Next post Дружина Миколи Тищенка зізналася, що вона не в Таїланді з ним, і прокоментувала скандал з чоловіком: фото