Обсяг металобрухту від знищеної техніки Росії оцінюється в 250 тис. тонн – асоціація – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Загальний обсяг знищеної російської техніки, яка ще іржавіє на українських полях, оцінюється приблизно у 250 тисяч тонн. Про це в інтерв’ю виданню “МінПром” розповів президент асоціації УАВтормет Володимир Бублей. УНН.

Цитата

«По-перше, треба пам’ятати, що згідно з чинним законодавством, вся знищена російська техніка вважається власністю держави. Тобто без відповідних дозвільних документів від Міністерства оборони жоден металургійний комбінат її не ухвалить. І взагалі її обсяг не такий уже й великий. Усі ті знищені 3 тисячі танків – це приблизно 120 тис. тонн металобрухту. А загальний обсяг знищеної російської техніки, яка ще іржавіє на українських полях, ми оцінюємо приблизно 250 тис. тонн. Так, рано чи пізно вся ця знищена російська техніка опиниться на українських меткомбінатах, але якогось там істотного впливу на ринок металобрухту за обсягами вона не матиме», – розповів Бублей.

Подробиці

Він зазначив, що, крім того, є питання поводження з цим військовим металобрухтом насамперед із безпеки, а також можливої ​​шкоди для довкілля.

“Ще один момент – велика кількість різних марок сталі, а також кольорових металів використовується для виробництва цієї техніки, і тому її переробка є досить складним і специфічним процесом, оскільки її необхідно “розкласти” за цими марками та сортами металу”, – сказав Бублей.

За його словами, загальний обсяг заготівлі металобрухту цього року, за прогнозами асоціації, становитиме близько 900-950 тис. тонн.

«Якщо ми прогнозуємо виплавку сталі на рівні 6 млн. тонн, то заготівля складе близько 900-950 тис. тонн. Традиційно основний наш споживач – це все ж таки внутрішній ринок», – зазначив Бублей.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що росія завдала збитків екології України в 35,3 млрд дол.

Previous post компанії Марченко фінансували Росгвардію та МВС РФ, їй повідомили про підозру
Next post цей та інші міфи про мед — Їжа — tsn.ua