Капітану російського судна повідомили про підозру за причетність до перевезення краденого зерна з Криму – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Капітану російського судна «Надія» повідомлено про підозру у причетності до перевезення викраденого українського зерна. Про це повідомляє прокуратура АР Крим та Севастополя, передає УНН.

Цитата

«Прокуратура автономії продовжує системну роботу щодо встановлення всіх причетних до організації незаконної схеми перевезення росіянами награбованого українського зерна через Крим до третіх країн. Цього разу про підозру повідомлено ще одного капітана російського судна «Надія», яке причетне до перевезення викраденого українського зерна», – йдеться у повідомленні.

Подробиці

Повідомляється, що підозрюваний у 2022 році здійснив 3 заходи до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де судна завантажувалися награбованим зерном.

«Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) і вносив до неї фіктивні відомості про курс судна, яке нібито прямувало до портів ha, а не до закритих морських портів окупованого півострова», – наголошується в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковані за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

«У рамках цього кейсу, прокуратура автономії вже повідомила про підозри окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власника кораблів Росії та 5 капітанам російських судів (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Усі вони були причетні до перевезення награбованого зерна через окупований Крим», – повідомляє прокуратура.

Доповнення

Столичний суд наклав арешти на 6 суден, які порушили правила в’їзду/виїзду до портів Криму під час перевезення награбованого окупантами українського зерна.

Previous post За прикладом Вагнера. Газпром створює власну терористичну організацію – ГУР – новини України, Політика
Next post з’явились нові деталі нападу — Світ — tsn.ua