Шмигаль заявив про покращення ситуації з електрикою в Одесі: мешканці отримують світло по 4-5 годин на день – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду прокоментував ситуацію зі світлом в Одесі, заявивши, що постачання електроенергії потроху покращується. Наразі жителі отримують світло по 4-5 годин на день. УНН.

Цитата

“Критична інфраструктура загоєна. У людей є тепло і вода. Ремонтні роботи тривають 24 на 7. Завдяки цьому, принаймні, 4-5 годин на день у людей має бути світло. Ми робимо все можливе, щоб покращити ситуацію, але будемо відвертими , що ушкодження дуже серйозні”, – заявив він.

Подробиці

За словами прем’єр-міністра, зараз до Одеси завезли понад 80 потужних генераторів, їхнє підвезення ще триває. У місті та області працює мережа “Пунктів незламності”.

Також сьогодні рішенням Уряду виділено з резервного фонду держбюджету Одеської ОДА 30 млн гривень на закупівлю палива для генераторів, що дозволить тримати в робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів.

Міністр енергетики та керівник “Укренерго” тримають усе на особистому контролі і продовжать звітувати про перебіг ремонтів.

“Ще раз хочу наголосити на всіх одеситів: влада зараз робить усе, щоб у ваших будинках було тепло, вода та світло”, – констатував Шмигаль.

Доповнення

За словами спікера Одеської ОДА Сергія Братчука, зараз в Одесі запроваджено екстрені та аварійні графіки електропостачання, у місті досить великі перерви між включенням світла – по 10 та 12 годин.

Previous post Зниклий безвісти українськй біолог та воїн Біжан Шаропов загинув — tsn.ua
Next post Уряд ухвалив проєкт закону, який дозволить позбавити Бойка звання Героя України – Шмигаль