НБУ визнав “Банк Форвард” неплатоспроможним: вкладникам обіцяють виплати повністю – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Національний банк України відніс АТ “Банк Форвард” до категорії неплатоспроможних. Про це інформує УНН із посиланням на повідомлення НБУ.

Цитата

«Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ “Банк Форвард” до категорії неплатоспроможних. Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, отже віднесення АТ “Банк Форвард” до категорії неплатоспроможних жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України», – йдеться у повідомленні.

Подробиці

Повідомляється, що відповідне рішення ухвалено у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку після віднесення його до категорії проблемних. А також, враховуючи подальше суттєве та незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його покращення та неможливість та недостатність запланованої АТ “Банк Форвард” капіталізації.

Повідомляється, що кожен вкладник АТ “Банк Форвард” отримає від ФГВФО відшкодування у повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України “Про системі гарантування вкладів фізичних осіб.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1535,6 млн грн.

Доповнення

Національний банк України визнав АТ “Мегабанк” неплатоспроможним у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Previous post Мангушев, який виступав із «черепом українця», помер після поранення в голову – ЗМІ
Next post Британія планує розпочати навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО