Британія планує розпочати навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО

Великобританія планує розпочати навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО.

«У рамках сьогоднішніх переговорів (з Володимиром Зеленським – ред.) прем’єр-міністр запропонує посилити пропозицію Великої Британії про навчання українських військових, у тому числі поширити її на пілотів винищувачів, щоб гарантувати, що Україна зможе захищати своє небо в майбутньому. Навчання забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому», – йдеться у повідомленні британського уряду.

Це буде перша офіційно оголошена програма навчання українських пілотів на західних винищувачах. Проте про надання Україні винищувачів, про яке просить Україна, наразі не йдеться.

Читайте також: Список пілотів, які навчатимуться літати на F-16, «давно готовий» – Ігнат

«Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо підготовку до морської піхоти та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військову техніку на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом наступних років», – заявив британський прем’єр-міністр Ріші Сунак.

В уряді кажуть, що прем’єр-міністр також запропонує надати Україні можливості більшої дальності, що «порушить здатність Росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу інфраструктуру України та допоможе послабити тиск на передовій».

Це оголошення було зроблено в день, коли президент України Володимир Зеленський збирається відвідати Великобританію вперше після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого минулого року. Це його друга закордонна поїздка. Перша була до США у грудні минулого року.

Previous post НБУ визнав “Банк Форвард” неплатоспроможним: вкладникам обіцяють виплати повністю – новини на УНН
Next post Даша Квіткова у червоному бікіні похизувалася сталевим пресом: фото