Зеленський 5 квітня відвідає Польщу, – Reuters

Президент Володимир Зеленський 5 квітня відвідає Польщу на запрошення президента Анджея Дуди.

Про це повідомив голова бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчін Пшидач урозмові на RMF FM.

За його словами, президент Зеленський хоче познайомитися з поляками, українцями, які живуть у Польщі. Зустріч планується на Замковій площі та у верхній частині Королівського замку. Всі охочі зможуть прийти на цю зустріч.

“Кожен зможе побачити президентів, безумовно, на великому екрані, а можливо, навіть у більш тісному спілкуванні”, – додав він.

“Тут ми говоримо про офіційний візит, по-друге, також буде цей елемент публічного характеру. Президент Зеленський також хоче сказати кілька слів полякам у контексті того, що сталося минулого року, як поляки допомагають Україні, як допомагали біженцям на кордоні, потім розвозячи їх по домівках – я думаю, це мета цієї зустрічі”, – резюмував Пшидач.

За даними ЗМІ, візит також буде приурочений до наступного саміту міністрів закордонних справ країн НАТО, який проходить у Брюсселі і на який, як очікується, приїде держсекретар США Ентоні Блінкен.

Раніше заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в ефірі місцевої радіостанції говорив, що  Зеленський найближчим часом може прибути до цієї країни з візитом. Він зазначав, що про можливий візит заздалегідь не оголошуватимуть з міркувань безпеки.

“Ми точно не будемо анонсувати цей візит, як зазвичай анонсують приїзд лідерів іноземних держав. У випадку з президентом Зеленським такого оголошення не буде з міркувань безпеки”, – пояснив Яблонський.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни президент Польщі Анджей Дуда кілька разів приїжджав до України. Зеленський, своєю чергою, зустрічався з Дудою в Польщі, повертаючись із закордонних поїздок із США та Брюсселя.

Previous post У Фінляндії опозиційна партія оголосила про перемогу на виборах
Next post “Ці звуки схожі на клацання під час смаження попкорну”. Вчені з Ізраїлю з’ясували, що рослини можуть говорити