Посол Польщі в Україні запропонував європейцям віддати РФ свої землі

Посол Польщі в Україні запропонував європейцям віддати РФ свої землі

Фото: glavcom.ua

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький

Росія свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники чинитимуть тиск з метою піти на поступки.


 

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький жорстко розкритикував окремих європейських лідерів, які запропонували дати очільнику РФ Володимиру Путіну “зберегти обличчя” за рахунок українських територій. Про це дипломат у п’ятницю, 10 червня, заявив в інтерв’ю Укрінформу.


 


“Мені здається, що Росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснуть на нас з метою піти на поступки. Тому що для них Донецька чи Луганська області? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. Так нехай віддають свої Бранденбург або Піренеї”, – заявив Ціхоцький.


 


Посол запевнив, що Польща йтиме разом з Україною до перемоги та переконуватиме союзників у необхідності довгострокової підтримки. Проте він визнав, що у багатьох столицях Заходу не хочуть чути лідерів країн Східної Європи, а хочуть якнайшвидше “порозумітися” з керівництвом Росії.


 


 

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росію не треба принижувати, щоб після завершення війни в Україні можна було вивести її із ізоляції.


 


 

Previous post Війська РФ готуються до наступу на Слов’янськ та Сіверськ – Генштаб ЗСУ
Next post «На війні загинув військовий журналіст, офіцер Олексій Чубашев» – керівник ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *