“Чекайте нас у вашому населеному пункті”. У РДК заявили, що знову проникли до Білгородської області Росії

На відео двоє бійців стоять на тлі таблички “Пошта Росії” у населеному пункті Глотове, один із них тримає прапор РДК.

“Російський добровольчий корпус” знову зробив неможливе. Ми знову на батьківщині! Вкотре ми заходимо на територію Росії – з боями чи тихо, це вже не має значення. Полум’я боротьби розгоряється по всій країні. Чекайте на нас і у вашому населеному пункті”, – каже другий боєць.

Легіон “Свобода Росії” тим часом опублікував у Telegram фото листівок із його символікою, розклеєних невідомими на вулицях Сочі.

контекст:

22 травня збройні формування легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” повідомили, що проникли до Білгородської області. Вони закликали росіян приєднуватись до боротьби з чинним режимом. Того ж дня у “Свободі Росії” повідомили, що “повністю звільнили” Козинку та Гору-Поділ у Білгородській області. Трохи пізніше легіон повідомив, що його представники спільно з РДК розпочали штурм населеного пункту Грайворон.

У легіоні заявили, що хочуть створити у Білгородській області демілітаризовану зону, звідки РФ не зможе обстрілювати Україну.

Україна до того, що відбувається в Білгородській області, не має відношення, але “спостерігає з інтересом”, наголосив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Те, що відбувається у Білгородській області – внутрішня справа РФ, додав секретар РНБО України Олексій Данилов.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що “Свобода Росії” та РДК проводили в Білгородській області операцію для захисту українців і в ній брали участь лише росіяни.

Російська влада ввела в регіоні режим контртерористичної операції, до вечора 23 травня його скасували.

Міноборони РФ заявило про “розгром” підрозділів і відзвітувало ввечері 23 травня, що РФ під час операції в Білгородській області знищила понад 70 “терористів”, чотири бронемашини та п’ять пікапів. Легіон назвав вигаданими ці втрати. За інформацією російських добровольців, у ході рейду загинуло двоє людей, 10 отримали поранення. Крім того, їм нібито вдалося “затрофеїти” велику кількість техніки та взяти полонених.

Previous post Китайський спецпосланець з питань України відвідає Москву 26 травня
Next post PlayStation Showcase 2023 – сім найцікавіших анонсів ігор, представлених на події – новини України, Технології