У Молдові розпочинаються спільні з НАТО військові навчання з протиповітряної оборони – Новини України, Світ

З 25 травня по 2 червня у Молдові вперше пройдуть спільні з країнами НАТО військові навчання з протиповітряної оборони. Про це повідомляє Міноборона Молдови.

У навчаннях Bastion Aerian-2023 (Повітряний бастіон-2023), окрім військовослужбовців Молдови, візьмуть участь військові та військова техніка Франції, Великобританії, Румунії та США. Метою навчань заявлено підготовку до забезпечення заходів безпеки під час саміту Європейського політичного співтовариства, який відбудеться у Молдові 1 та 2 червня.

У повідомленні міністерства йдеться, що “навчання є частиною скоординованих зусиль органів національної безпеки та оборони, які необхідні для безперешкодного проведення саміту Європейської політичної спільноти та підтримки заходів безпеки на всій території нашої країни під час цього заходу”.

Міноборони також попередило про переміщення країною військової техніки у зв’язку з навчаннями.

У саміті Європейської політичної спільноти планують взяти участь 47 президентів та прем’єр-міністрів, а також глави загальноєвропейських структур.

  • 18 травня прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Молдова позбавилася залежності від російського газу після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Читайте також: Президент Молдови: Сьогодні ми в безпеці лише завдяки Україні

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post «Схеми» знайшли у родини Богуслаєва ще одну нерухомість на Лазуровому узбережжі
Next post Саундтрек від гурту “Антитела” – у достроковий доступ Steam вийшла гра про українського військового – новини України,